Кукурудза є дієтичним продуктом, її офіційна назва - маїс, вона має безліч корисних властивостей, і цінується також за те, що здатна зберігати всі свої корисні якості навіть після термічної обробки або консервації, що властиво далеко не всім злаковим культурам.
Один з найпопулярніших продуктів одержуваних з кукурудзи - це кукурудзяна крупа. За способом обробки і розміру крупинок її ділять на види: шліфовану велику - для виробництва пластівців і повітряних зерен і дрібну - для виробництва хрустких паличок. Кукурудзяна шліфована крупа - це подрібнені зашліфовані ядра різної форми, білого і жовтого кольору, що складаються з ендосперму, алейронового шару і насінної оболонки.
Кукурудзяна крупа характеризується великим вмістом вітамінів - групи В, А, Е, і мікроелементів - заліза, кремнію. Її цінність - 325 ккал в 100 г продукту. Незважаючи на високу калорійність харчова цінність і
...
Читать дальше »